Training Procedure

Het is belangrijk om op tijd aanwezig te zijn voor het begin van de training. Zo kun jij je van te voren omkleden en/ of voorbereiden voor de lessen.;

Voor een goede training is het slim om een warming-up te doen. Wij hebben daarom in ons programma altijd een warming-up/ ballet les of; een off-ice sessie.

Warming-up is om de spieren op te warmen en conditie oefeningen te doen.

Ballet is een groot onderdeel van het kunstschaatsen. Helaas wordt dit vaak ondermijnd. In deze lessen wordt gewerkt aan souplesse van de spieren, spieropbouw, lenigheid en dansvaardigheid met behulp van muziek en ritmeontwikkeling.
Het is niet verplicht om deel te nemen aan de ballet lessen, maar het wordt wel sterk geadviseerd door het team van Gouden Schaats. Een kleine investering voor een groot resultaat!
In de ballet lessen worden ook de choreografieën voor de show’s en kuren voorbereidt. Het zal jammer zijn als je dit onderdeel zal missen!

Off-ice trainingen worden voor of na de schaatslessen gegeven. Dit is een combinatie van conditietraining en schaatstechniek. Met schaatstechniek wordt bedoeld, dat de sprongen, pirouettes, armen en benen getraind worden op de grond (off-ice). De balans op het ijs wordt hierdoor veel zekerder en elementen worden veel makkelijker uitgevoerd.

Aan het eind van de trainingen is het netjes om de leraar/ lerares te bedanken voor de gegeven lessen.